Miten tekoäly parantaa työturvallisuutta?

Vaikka ensimmäinen teollinen vallankumous toi mukanaan massiiviset koneet, ihmiset ovat aina olleet elintärkeitä teollisuuden terveyden ja turvallisuuden kannalta.

Meidän ei varmaankaan tarvitse kertoa, miten vaarallista työ voi olla, kun ympärillä liikkuu tuhansien kilojen ajoneuvoja – jokainen työturvallisuuden asiantuntija tietää, että yksikin virhe voi maksaa ihmishenkiä.

Itse asiassa Suomessa sattuu jokaisena arkipäivänä noin kolme tilastomerkinnän aiheuttanutta tapaturmaa, jossa trukit ovat osallisena. Näistä tapaturmista noin 10 %, eli 1–2 viikossa, on vakavia ja aiheuttaa yli 30 päivän poissaolon. Voidaanko tätä tilannetta mitenkään parantaa? Miten olisi, jos inhimillinen virheen riski poistettaisiin yhtälöstä teknologialla?

 

Mistä Katveturvan tekoälyratkaisut ovat saaneet alkunsa?

Katveturvan perustamiseen ovat vaikuttaneet voimakkaasti 2010 – luvulla tapahtuneet katvealueonnettomuudet tehtaissa, satamissa, työmailla ja tieliikenteessä Pohjoismaissa, joissa on kuollut ja loukkaantunut useita satoja ihmisiä.

Oletko koskaan kävellyt varaston läpi ja nähnyt trukkien liikuttavan kuormalavoja? Tuon pienen hytin sisällä olevat ihmiset eivät pysty havainnoimaan koko ympäristöään, mikä aiheuttaa riskitekijän työturvallisuuteen. Mutta entä jos voisimme parantaa heidän näkyvyyttään ja estää onnettomuudet?

Näiden onnettomuuksien pohjalta Katveturva on lähtenyt luomaan ratkaisuja turvallisempien työympäristöjen mahdollistamiseksi.

 

Miten tekoäly auttaa kuljettajia työskentelemään turvallisemmin?

Tutkaominaisuudella varustettu peruutuskamera ilmoittaa kuljettajalle lähestyvästä henkilöstä tai esteestä, enintään 20 metrin etäisyydeltä ja varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja merkitsee jalankulkijan kuskille ohjaamonnäytöllä.

 

Katso Muovi-Heljanko Oy:n referenssivideo, miten Katveturvan ratkaisut auttoivat parantamaan työturvallisuutta.

 

Kommentoi